Summer is coming

FGU arbejder jævnligt med kampagner for kunder, men det er en særlig udfordring at finde på en kampagne for sin egen uddannelse.

”Vi havde allerede lavet nogle forslag til en kampagne til vores direktør. Han syntes, at forslagene var for pæne. Han ville gerne have noget, der var mere råt og provokerende. Det startede lidt i sjov, da vi brainstormede på memes, men endte i idéen Summer is coming,” fortæller Rasmus Kümmel, der i dag er lærling på FGU.

Rasmus var den, der fik idéen til kampagnen ”Summer is coming”, der bygger på Game of Thrones. Han har også stået for at koordinere selve kampagnen.

”Det er sjovt at få lov til at løbe med en idé og få den fra papiret til en færdig kampagne. Jeg har fået lov til at tage ansvaret for at få det bragt ud i livet. Det har været sjovt at få alle de forskellige fag og indsatser til at passe sammen,” siger Rasmus.

For at bringe idéen ud i virkeligheden, krævede det en indsats fra flere af værkstederne, da der både skulle smedes, males, fotograferes og arbejdes grafisk. For alle deltagerne har det at arbejde sammen på tværs af værksteder været en oplevelse, der har ført nye venskaber med sig.

Stolen er lavet af gammelt restjern, kasserede paller og nogle sjatter maling, men på det færdig billede er den både vellignende og dramatisk.

Tobias Modell, der er elev på FGU brænder for at tage billeder og for at få skabt den rette stemning i billederne.

”Den rette stemning handler både om lyssætning og om at få modellen til at føle sig tilpas. Lyset eksperimenterede vi en del med. Det med at tale med modellerne og få dem til at føle sig velkomne og afslappede er efterhånden rutine for mig. Det var kun i starten, at jeg måtte skubbe til mine egne grænser, når jeg skulle rette på modellerne. Du ved ”se lidt mere til højre”, ”Det ser skide godt ud” og så videre.”

Jeg har fundet ud af, at jeg er kreativ og dygtig til at sørge for, at kunden får et produkt, som de bliver glade for. Det skal helst være helt perfekt, når jeg afleverer det til kunden.

Jan Erik Petersen

Kæmpe fest og stort arbejde

Det er stort, når Maritimt Folkemøde i Korsør kører. Vil du også være med til at få alle detaljerne til at falde i hak og skabe en stor oplevelse for mange mennesker? Se hvordan vi gjorde.