AGU
AGU er for dig, der vil på gymnasiet, hf eller en erhvervsuddannelse og som lærer bedst ved at arbejde praktisk med boglige fag.
På AGU, som står for almen grunduddannelse, har du fag som dansk, engelsk, matematik og naturfag. Niveauet i fagene tilpasses til dig og flere af opgaverne er praktiske. Du kan for eksempel bruge matematik til at regne ud, hvor mange materialer der skal bruges til at bygge et legehus eller dansk til at skrive teksten til en annonce, som skal sælge et produkt.

Læs mere om AGU her

Temaer i undervisningen
I løbet af året arbejder vi med udvalgte temaer, for eksempel klima. Her arbejder eleverne med at minimere en elregning, se på gevinster ved affaldssortering eller de besøger et fjernvarmeværk.
Arbejdet med klima skal resultere i konkrete produkter, for eksempel en klimaplan for skolen eller et læserbrev, der sendes til avisen.
Din personlige uddannelsesplan
Inden du begynder på FGU, lægger du sammen med din UU-vejleder en plan for, hvad du gerne vil have ud af dit FGU-forløb.
Når du starter hos os, laver du en forløbsplan sammen med din underviser. Her finder I ud af, hvilke fag og niveauer du skal starte på – og hvilken retning, der passer bedst til dig.
Din plan kan ændre sig undervejs, og du justerer den sammen med din underviser, hvis dine mål eller behov ændrer sig.


Kombinationsforløb
Som AGU-elev kan du komme i et kombinationsforløb, hvor du i to til fem uger prøver en anden ungdomsuddannelse, for eksempel et gymnasium eller en erhvervsskole. Du får indblik i hverdagen og fagene – og bliver klogere på dine muligheder efter FGU. Forløbet kan også lette overgangen til en ny uddannelse.
Erhvervstræning
Du kan også komme i erhvervstræning i en offentlig eller privat virksomhed. Erhvervstræning giver dig praktisk erfaring med et fagområde, der interesserer dig, og mulighed for at afprøve arbejdsopgaver i en virkelig hverdag. Forløbet kan være med til at styrke dine faglige og personlige kompetencer – og give dig inspiration til, hvilken uddannelse eller retning du ønsker at følge efter FGU.
På FGU har man mulighed for at komme i erhvervstræning i fire uger, tre gange om året.

Mere om AGU
Fag
- Dansk
- Dansk som andetsprog
- Matematik
- Engelsk
- Identitet og medborgerskab (identitetsudvikling, medborgerskab, dannelse og psykologi)
- Naturfag
- PASE (privatøkonomi, arbejdslære, erhvervslære og samarbejdslære)
- Samfundsfag
Niveau
Fagene udbydes på følgende niveauer:
- G-niveau svarer til 9.-klassesniveau
- E-niveau svarer til 10.-klassesniveau
- D-niveau, som svarer til niveauet over 10. klasse
Eksamen/Prøver
På FGU har du mulighed for at afslutte dine fag med en eksamen. Det kan være med til at kvalificere dig til en ungdomsuddannelse som hf, gymnasiet eller en erhvervsuddannelse.
Der findes tre eksamensformer på FGU:
- En praktisk prøve over flere dage
- En praktisk prøve på én arbejdsdag
- En portfolio-prøve
På AGU afsluttes mange af vores fag og forløb med en portfolio-prøve – en anderledes og praksisnær måde at vise, hvad du har lært. En portfolio-prøve består af det arbejde og de produkter, du har lavet i løbet af din tid på holdet eller i forløbet. Det kan være opgaver, projekter, videoer, fotos, præsentationer eller andet, der dokumenterer din udvikling og dine kompetencer.
Du kan gå til eksamen i de fag, du har arbejdet med – som ligger på G-, E- eller D-niveau alt efter, hvor langt du er i dit forløb.
Karakterer
Når du afslutter et fag på AGU, skal du til en prøve og får karakter efter 7-trinsskalaen, ligesom i folkeskolen eller på en erhvervsuddannelse.
Optagelse
Der er løbende optag på FGU. Kontakt din UU-vejleder, så aftaler vi, hvornår du kan starte. Du kan også få en rundvisning på en af vores skoler eller ringe til os, hvis du vil vide mere.
Klik her, og læs mere om: