AGU

Vil du på gymnasiet, HF eller en erhvervsuddannelse, og kan du bedst lide at arbejde praktisk med de boglige fag? Så kan AGU være noget for dig.

På AGU – som står for Almen GrundUddannelse – har du fag såsom dansk, engelsk, matematik og naturfag, men du arbejder med fagene i forhold til virkelige cases.

Du kan fx bruge matematik til at regne ud, hvor mange materialer der skal bruges til at bygge et legehus eller dansk til at skrive teksten til den annonce, der skal sælge et produkt.

Fra august til oktoberer der fokus på klima. Det betyder, at du kan arbejde med at minimere elregningen, se på gevinster ved affaldssortering eller besøge et fjernvarmeværk. Arbejdet vil ende op i konkrete produkter såsom en klimaplan for skolen eller et læserbrev, der sendes til avisen.

Fra oktober til januar arbejder vi med temaet erhverv, hvor man kan komme i praktik, undersøge et fag i dybden eller etablere en pop up butik.

Jeg vil anbefale FGU til dem, der har brug for at finde ud af, hvad de er gode til. Her tror alle på én, og så kommer man også til at tro på sig selv.

  • Dansk
  • Dansk som andet sprog
  • Matematik
  • Engelsk
  • Identitet og medborgerskab (identitetsudvikling, medborgerskab, dannelse og psykologi)
  • Naturfag
  • PASE (privatøkonomi, arbejdslære, erhvervslære og samarbejdslære)
  • Samfundsfag

Du kan gå til eksamen i de fag, du har, og på den måde kvalificere dig til HF, gymnasium eller en erhvervsuddannelse. 

På FGU er der tre eksamensformer: En praktisk prøve over flere dage, en praktisk prøve over en arbejdsdag eller en portfolioprøve. På AGU er de fleste prøver portfolio. Du kan gå til eksamen i de fag, du har, og på den måde kvalificere dig til HF, gymnasium eller en erhvervsuddannelse. Fagene er basis på G, E og D niveauer.

Der er løbende optag på FGU. Tænker du, at det er noget for dig, så ring til os, og vi aftaler, hvordan du bliver optaget, og hvornår du kan starte.AGU

AGU til dig der vil arbejde praktisk med det bogligePGU

PGU til dig der vil lave produkter til rigtige kunderEGU

EGU til dig der gerne vil være i en virksomhed